|
Inloggen Cursisten
              Nieuw werk van de cursisten, schilderen, tekenen, stilleven, portret, model, 'uit den geest'                          
Home/ Agenda | Eigen werk | Cursussen/ werk cursistenOpen Inloop Modeltekenen en -schilderen | Nieuw werk deelnemers | Peter Eurlings | Links & Contact | Nieuwsbrief | Sitemap | Bedrijfsworkshop | Nederlandse versie Deutsche Version  
Nieuwsbrief week 43, 19 - 25 oktober.
Nieuwsbrieven
 
23 - 29 nov
16 - 22 nov
9 - 15 nov
2 - 8 nov
26 okt - 1 nov
19-25 okt

Vrijdag 23 oktober van 13.00 - 16.00
&
Zaterdag 24 oktober van 10.00 - 13.00
traditioneel tekenen en schilderen .

aanmelden: info@petereurlings.nl of 0642971097

Bij de traditionele tekenlessen zullen beeldende begrippen en technieken de revue passeren. Gaat je interesse (in eerste instantie) uit naar methoden om de proporties van een stilleven goed weer te geven in de juiste grijstonen en vervolgens in olieverf dan zijn deze oefeningen een geschikte basis. Ook als later je voorkeur uit gaat naar beeldtaal die meer modernistisch is.

Opzet van een stilleven, tekenen in tonen van grijsgradaties met houtskool.

 

Vrijdag 23 oktober van 13.00 - 16.00
&
Zaterdag 24 oktober van 10.00 - 13.00
experimenteel tekenen en schilderen.

aanmelden: info@petereurlings.nl of 0642971097

Naast de traditionele lessen zijn er ook experimentele lessen. Bij de experimentele lessen staat het experimenteren met beeldtaal voorop. Het correct weergeven van de "fotorealistische" waarneming speelt hier geen of een ondergeschikte rol. De lessen zijn erop geënt om je praktische beeldende bagage te vergroten.

Als je meer een zelfstandige rol wilt spelen en je eigen thematiek en werkwijze wilt kiezen dan zijn deze lessen ook geschikt waarbij de docent een meer begeleidende rol uitoefend.
Compositie met handen.
 

Vrijdag 23 oktober portret- en modeltekenen (schilderen)
thema: verkorting
19.00 - 22.00

aanmelden: info@petereurlings.nl of 0642971097

De modeltekensessies zijn bedoeld om je bekend te maken met de vele beeldbegrippen die je formeel kunt benoemen bij de analyse van een tekening of schilderij en om je kijkvaardigheden met betrekking tot het menselijk gezicht en lichaam te vergroten.

Een van de valkuilen bij het tekenen naar de waarneming is de verkorting. Hoewel we de lengte van een lichaamsdeel redelijk goed kunnen inschatten zijn we dit niet (of minder) in staat bij verkorting.

In deze modeltekenles gaan we aan de slag met verkorting. Na een aantal korte kijk warming-up oefeningen bestuderen we een lange stand waarbij we de figuur in verkorte stand tekenen of schilderen. De les is geschikt voor beginners als gevorderden.

Cristo Scorto, The Dead Christ, Andrea Mantegna, Tempera on canvas, 68x81cm, 1490, Pinacoteca di Brera, Milan.

De dode Christus figuur, geschilderd door Andrea Mantegna in 1490 toont een lichaam in verkorting. Wanneer een lichaam naar de tekenaar of schilder toewijst wordt het door perspectief verkort.

In dit geval wordt het lichaam als een landschap waar je als toeschouwer overheen kijkt.