|
Inloggen Cursisten
              Nieuw werk van de cursisten, schilderen, tekenen, stilleven, portret, model, 'uit den geest'                          
Home/ Agenda | Eigen werk | Cursussen/ werk cursistenOpen Inloop Modeltekenen en -schilderen | Nieuw werk deelnemers | Peter Eurlings | Links & Contact | Nieuwsbrief | Sitemap | Bedrijfsworkshop | Nederlandse versie Deutsche Version  
Nieuwsbrief week 45, 2 november - 8 november.
 
Nieuwsbrieven
 
23 - 29 nov
16 - 22 nov
9 - 15 nov
2 - 8 nov
26 okt - 1 nov
19-25 okt

Maandag 2 november van 19.00 - 22.00
&
Woensdag 4 november van 10.00 - 13.00
&
Vrijdag 6 november van 13.30 - 16.30
(tijd kan nog wijzigen)
traditioneel tekenen en schilderen .

aanmelden: info@petereurlings.nl of 0642971097

Bij de traditionele tekenlessen zullen beeldende begrippen en praktische vaardigheden de revue passeren. Gaat je interesse (in eerste instantie) uit naar methoden om de proporties van een stilleven goed weer te geven in de juiste grijstonen en vervolgens in olieverf dan zijn deze oefeningen een geschikte basis. Ook als later je voorkeur uit gaat naar beeldtaal die meer modernistisch is.

Wat kun je doen met een aantal rode en okergele uien, knoflookteentje, eierschalen? Behalve dat je er een lekkere soep van kan maken met uitzondering dan van de eierschalen zijn het ook zeer geschikte onderdelen voor een stilleven. De aardekleurige objecten lenen zich goed voor een olie- of acrylverf mengoefening in huidtinten.

Uien schilderen in olie- of acrylverf als mengoefening voor huidtinten.
Uien schilderen in olie- of acrylverf voor een eenvoudige opzet van een stilleven, bedoeld als mengoefening met aardetinten om huidtinten te oefenen.

 

 

Maandag 2 november van 19.00 - 22.00
&
Woensdag 4 november van 10.00 - 13.00
&
Vrijdag 6 november van 13.30 - 16.30 (tijd kan nog wijzigen)
experimenteel tekenen en schilderen.

aanmelden: info@petereurlings.nl of 0642971097

Naast de traditionele lessen zijn er ook experimentele lessen. Bij de experimentele lessen staat het experimenteren met beeldtaal voorop. Het correct weergeven van de "fotorealistische" waarneming speelt hier geen of een ondergeschikte rol. De bandbreedte van de les wordt beperkt, net zoals bij de traditionele lessen, tot een bepaald beeldend begrip. De lessen zijn erop geënt om je beeldende bagage te vergroten.

Als je meer een zelfstandige rol wilt spelen en je eigen thematiek en werkwijze wilt kiezen dan zijn deze lessen ook geschikt waarbij de docent een meer begeleidende rol uitoefend.
Compositie met handen.
Experimenteel schilderen. Deelnemer heeft een foto vertaald en uitgevoerd na aanleiding van Andy Warhol. Acrylverf op canvas doek/ papier.
Geschilderde voorbeelden met als inspiratiebron Andy Warhol. Acrylverf op doek.
 

Woensdag 4 november
&
Vrijdag 6 november portret- en modeltekenen (schilderen)
thema: portret en figuur
19.00 - 22.00

aanmelden: info@petereurlings.nl of 0642971097

De modeltekensessies zijn bedoeld om je bekend te maken met de vele beeldbegrippen die je formeel kunt benoemen bij de analyse van een tekening of schilderij en om je kijkvaardigheden met betrekking tot het menselijk lichaam en het hoofd/ gezicht te vergroten.

In deze les gaan we wederom oefenen. Centraal staan de anatomie van het hoofd en de figuur. envoudige oefeningen in massa/ modele tekenen met houtskool of olieverf.

De les is zowel geschikt voor beginners als gevorderden.

Dirk met kaarten door Maroesja Lacunes, 2008, Aquarel, 45x30

Dirk met kaarten door Maroesja Lacunes, 2008, Aquarel, 45x30 voor een indruk van het model.

Woensdagavond 5 november 19.00 - 22.00 een karakteristieke kop/ hoofd studie met als thematiek en voorbeeld de 17de eeuwse 'tronie' in schetsmaterialen en/of olie- of acrylverf.

Vrijdagavond 6 november model en portret, figuur schetsen, model Olga. Thema: korte standen, silhouetten, schetsen, verhoudingen.

Vrijdagavond 6 november 19.00 - 22.00: Olga
Thema: korte standen, silhouette, schetsen

Deze vrijdagagavond is ingericht als schetsavond. Schetsen van korte en langere figuur standen naar ongekleed model.

 

 

 

Zaterdag 7 november om 17.00h opening in Galerie Temporar(t)y

Op dezelfde locatie als waar de teken- en schilderlessen worden gehouden: Weesperzijde 4, 1091 EA, Amsterdam

Compagnon Ruben Schwartz toont in de tentoonstelling "Work in Progress" zijn pogingen om een 'goede' tekening te maken met als onderwerp de menselijke figuur en koppen. De opening is zaterdag 7 november om 17.00h. Meer informatie op de website van Galerie Temporar(t)y